Boek reviews · 19. mei 2019
Het verhaal was kort maar krachtig. Het heeft mij vanaf het eerste moment in zijn greep gehouden en ik snap nu waarom iedereen die boeken met de namen van de kinderliedjes leest: ik ga ze ook lezen! Ik heb alleen geen idee waar de titel op slaat. Naast dat ik de titel goed kan onthouden, lijkt het in dit geval weinig functioneel. Maar dat lijkt een kleinigheidje bij zo'n spannend verhaal dat zo treffend, beeldend en snel is geschreven.
Boek reviews · 19. mei 2019
Het boek heeft dezelfde schrijfstijl als deel 1: snel, humoristisch en to-the-point. Het boek bevat geen ellenlange zinnen die nergens aan bijdragen- heerlijk. Door de humor en de gevatheid waarmee de moeilijkheden in het leven van de hoofdpersoon worden beschreven, is het boek een heerlijke feelgood roman. Minstens zo goed als deel 1. En voor mij zeker een uitnodiging om deel 2 ook te lezen!

Boek reviews · 06. mei 2019
Het verhaal, waarin wraak het onbetwiste thema is, is vlot en beeldend geschreven, spannend en bovenal heeft toch wat onverwachte wendingen. Een groot gedeelte van het verhaal gaat over het willen nemen en het daadwerkelijk nemen van (eer)wraak en het aanbrengen van letsel aan een ander. Het plot en het taalgebruik zijn perfect afgestemd op de YA doelgroep, maar ook de volwassen lezer kan hier fijne uurtjes aan beleven,
Boek reviews · 06. mei 2019
Het boek is een verzameling columns van Daphne Deckers, waarin zij haar rol als moeder, echtgenote en schrijfster met de nodige zelfspot beschrijft. In de columns komt opvallend vaak het onderwerp Nederlandse cultuur voorbij, wat linkt aan de titel. Met deze columns krijgt de lezer de indruk een inkijkje te krijgen in het leven van deze BN-er en haar gezinsleven.

Boek reviews · 29. april 2019
Het verhaal heeft vele parallellen met de befaamde rechercheur De Cock. Zo gaat De Klerck zijn eigen gang - ook zonder medewerking van zijn meerdere en heeft hij contacten met de onderwereld. Ook is het een typische 'whodunnit' roman. Dieudonné heeft een mooie start gemaakt van een serie misdaadromans die in potentie heeft voor net zoveel vermaak te zorgen als Baantjer deed.
Boek reviews · 29. april 2019
nder de Paramariboom vertelt over de reis van Johannes, zoon van een Surinaamse moeder en Haagse vader, naar het Suriname van zijn moeder. Dit verhaal is als luisterboek ingesproken door de auteur zelf, naar wiens stem het een waar genot is om te luisteren. Het verhaal doet heel persoonlijk aan, en in de stem van de verteller annex auteur klinken de bijbehorende emoties prachtig door.

Boek reviews · 18. april 2019
De trooster is, door de thematiek, het gebruik van symbolen en de vele lagen die zijn verborgen in het verhaal, een terechte nominatie voor de Libris Literatuurprijs 2019. Een prachtig verhaal over zonden, schuld en vergeving - een waar kunstwerk.
Boek reviews · 02. april 2019
Don Tillman besluit dat het tijd wordt om een levenspartner te vinden en start met het Echtgenote Project. Dit project pakt hij wetenschappelijk aan en ontwikkelt een uitgebreide vragenlijst die potentiële huwelijkskandidaten moeten invullen. Door vragen te beantwoorden als 'rookt u?', 'drinkt u alcohol?' en 'eet u weleens niertjes?' tracht Don alle imperfecte huwelijkskandidaten uit te sluiten.

Boek reviews · 25. maart 2019
Drie verhaallijnen worden gedurende het verhaal op ingenieuze wijze met elkaar verweven. Ook plaatst de schrijfster meerdere spanningsbogen waardoor het verhaal als het ware in elkaar wordt vervlochten. Elke dag in het sujet krijgt de lezer gebeurtenissen en gedachten van de drie vrouwen en de drie verhaallijnen mee, waarbij elke verhaallijn dagelijks wordt afgesloten met een cliffhanger. Dit tezamen maakt dat de lezer het boek in een ruk uit kan lezen.
Boek reviews · 22. maart 2019
Het eerste dat opvalt aan De ideale man zijn de lovende recensies die pronken op de voor- en achterkant van het boek. 'De vrouwelijke variant van Kluun. Nee, beter dan Kluun,' belooft de lezer een pageturner waarin taboes op een prachtige manier aan de lezer worden voorgeschoteld, waarbij een happy end zeker geen vanzelfsprekendheid is. Die belofte heeft de schrijfster meer dan ingewilligd.

Meer weergeven